Saneringskrediet om te lenen voor schulden

Saneringskrediet om te lenen voor schulden

Heeft u dagelijks te maken met schulden? U bent niet de enige. De oplossing is saneringskrediet om te lenen voor schulden!

Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen om te lenen. Misschien bent u uw baan verloren door de economische crisis? Misschien heeft u een hypotheek afgesloten die boven uw budget ligt? Misschien dacht u dat u het zich wel kon veroorloven? In ieder geval hebben ongeveer 30 procent van de Nederlanders betalingsachterstanden, geneer je dus niet voor jouw schulden, maar pak ze aan.

Saneringskrediet om te lenen voor schulden of zelf oplossen?

Wanneer zijn je schulden ernstig genoeg om aan te kloppen bij de gemeente of een instelling voor schuldhulpverlening? Hoeveel schulden moet je hebben en wat voor bedragen? De grootte van jouw schuld doet er eigenlijk niet toe, het gaat erom dat je zelf het idee hebt dat je er niet meer zelfstandig uit kunt komen. Je voelt je machteloos en ziet door de bomen het bos niet meer. In zo’n geval is het slim om bij de Gemeentelijke Krediet Bank van jouw gemeente aan te kloppen, deze banken heten ook wel Volksbank, Stadsbank of Sociale Bank.

In andere gevallen is het verstandig om twee overzichten te maken, eentje van alle schulden die je tot nu toe hebt opgebouwd met exacte bedragen en aangevuld met informatie die je hebt opgevraagd bij het BKR en eentje van je inkomsten. Op basis van urgentie en door prioriteiten te stellen kun je een betaalplan opstellen. Je maakt dan met je schuldeisers zelf afspraken, van groot belang is hier dus dat jij zelf de verantwoordelijkheid draagt en je houdt aan de afspraken.

Schuldbemiddeling en aanvragen saneringskrediet om te lenen voor schulden

Wanneer jij hebt gekozen om aan te kloppen bij een bureau voor schuldhulpverlening of de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB), zijn er meerdere opties waar jij voor kunt kiezen. Samen met een medewerker zal uit een gesprek ook duidelijk worden wat de beste optie is in jouw situatie. Je kunt ervoor kiezen om zelf je financiën te regelen met behulp van een schuldbemiddelaar, deze zal jouw helpen om realistische doelen te stellen en zal contact hebben met jouw schuldeisers. Op deze manier sta je er niet alleen voor.

Wat ook mogelijk is is dat jij saneringskrediet aanvraagt bij de GKB. Deze zullen dan in overleg gaan met jouw schuldeisers om jouw schulden af te kopen. Vaak biedt de GKB minder geld aan de schuldeisers dan het daadwerkelijke schuldbedrag. Het is hier aan de schuldeiser om te beslissen of het genoeg is om akkoord mee te gaan. Voordeel voor hen is uiteraard dat ze direct geld krijgen en niet langer hoeven te proberen om hun geld van jou terug te krijgen.
Wanneer de schuldeiser akkoord gaat, wordt de GKB jouw nieuwe en enige schuldeiser. Op deze manier heb jij meer overzicht in wat je nog moet terugbetalen en aan wie. Van belang is hier dat jij je aan de afspraken houdt die je hebt gemaakt met de GKB.

WSNP en Saneringskrediet om te lenen voor schulden

Een laatste optie, die vooral gebruikt wordt wanneer je erg diep in de schulden zit en je schuldeisers niet akkoord gaan met voorgaande mogelijkheden, is toetreden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Een verklaring hiervoor kun je aanvragen bij de GKB en wordt alleen toegezegd als laatste mogelijkheid. Door deze wet komt jouw situatie onder rechtelijk proces te staan. Een rechter treft een regeling met jou en de schuldeisers en zowel jij als je schuldeisers zijn verplicht om je hieraan te houden. Dit betekent een zware periode van drie jaar waarbij je een aangewezen bewindvoerder complete controle geeft over jouw financiën en post. Het is flink afzien maar je weet wel dat je drie jaar lang toewerkt naar het moment waarop je beseft dat je schuldenvrij bent!