Saneringskrediet als oplossing voor schulden

Heb jij schulden waar je graag vanaf wilt en wil je dit op een snelle en efficiënte wijze bereiken? Overweeg dan eens saneringskrediet als oplossing voor schulden.

Saneringskrediet als oplossing voor schulden

Tegenwoordig kampt een groot deel van de bevolking met schulden, wat in veel gevallen helemaal niet nodig is. Echter wordt er weinig over schulden gesproken en ook op het gebied van voorlichting kunnen dingen verbetert worden. Veel mensen beseffen namelijk niet dat ze gemakkelijk hulp kunnen krijgen met hun schulden en deze op een structurele manier oplossen.

Het ontstaan en saneringskrediet als oplossing voor schulden

Schulden ontstaan in de meeste gevallen door een eerste betalingsachterstand of de onmogelijkheid aan bepaalde betalingsverplichtingen te voldoen. Dit gaat meestal gepaard met gevoelens van schaamte en hier wordt dan ook niet over gesproken. Terwijl in deze situatie een oplossing vaak niet ver te zoeken is. Doordat er niet wordt gesproken over schulden, er rest nog steeds een taboe op schulden, verergert de situatie en zijn de schulden vaak al vergevorderd voor uiteindelijk hulp wordt gezocht. Het is zeer belangrijk dat er eerder hulp wordt gezocht, voor de schulden uit de hand lopen. Indien er sprake is van meerdere schulden of te hoog oplopende rentekosten, is het de moeite waard om saneringskrediet te overwegen.

Geldt voor jou saneringskrediet als oplossing voor schulden?

Om erachter te komen of saneringskrediet de oplossing is voor jouw schulden kun je in gesprek gaan met een medewerker van de Gemeentelijke Kredietbank. Zij kunnen jouw situatie beoordelen en adviseren wat een effectieve methode is om jouw schulden op te lossen. In sommige gevallen is dat saneringskrediet. Saneringskrediet houdt in dat je geld kunt lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank tegen gunstige voorwaarden om je schuldeisers af te betalen. Op die manier stop je de verergering van je schulden en resteert slechts één schuldeiser die je langzaam maar zeker kunt afbetalen en uiteindelijk geraak je schuldenvrij.

En na saneringskrediet als oplossing voor schulden?

Soms zijn de schulden te hoog om deze geheel af te betalen met behulp van saneringskrediet, daarom wordt vaak na een aantal jaar de restschuld kwijtgescholden. Meestal bedraagt dit een periode van vijf jaar.

Voorwaarden saneringskrediet als oplossing voor schulden

Saneringksrediet afsluiten is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Dit zou teveel druk leggen op de Gemeentelijke Kredietbank. Saneringskrediet is een van de laatste middelen om in te grijpen bij ernstige schulden. Je komt hiervoor in aanmerking indien jouw schulden als ernstig worden beoordeeld of je meerdere schulden hebt. Ook zijn er regels zoals dat je niet meer dan 130% van het minimumloon mag verdienen en bovendien moeten de schuldeisers akkoord gaan met het bedrag dat jij hen kunt terugbetalen. In veel gevallen kun je namelijk niet het gehele schuldbedrag lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank. Indien aan al deze voorwaarden is voldaan kun jij saneringskrediet afsluiten en toewerken naar een schuldenvrije toekomst!