Hulp bij schulden oplossen

Heb jij schulden, geldproblemen of betalingsachterstanden en kun jij hulp bij schulden oplossen gebruiken? Lees hier meer.

Hulp bij schulden oplossen

Het hebben van schulden kan een flinke druk zetten. Alles komt uiteindelijk uit bij geld en het niet hebben van geld kan daardoor een echt probleem vormen. Indien je schulden hebt, blijven deze daarbij alleen maar toenemen, vanwege de rente en eventuele aanmaningen. In de Nederlandse samenleving is het nog steeds taboe om te praten over schulden, wat helaas als gevolg heeft dat veel mensen hun kop in het zand steken. Maar schulden zijn heel goed aan te pakken, vooral met hulp van een schuldhulporganisatie.

Waar kun je terecht voor hulp bij schulden oplossen?

In Nederland is vanuit de overheid geregeld dat er gratis hulp wordt geboden bij schulden. Namelijk bij de Gemeentelijke Kredietbank. De Gemeentelijke kredietbank is een organisatie waar je kosteloos terecht kunt voor advies en hulp bij schulden, in verschillende vormen. Het is de beste stap om te zetten richting het oplossen van je schulden. Erken je geldproblemen en ga rond de tafel zitten om het te bespreken. De Gemeentelijke Kredietbank is in staat om je met alle middelen te helpen je schulden zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Soorten hulp bij schulden oplossen

De ene schuld is de andere niet en er is veel verschil in financiële situatie tussen veel personen. Daarom is het van belang dat je een methode vindt voor schuldhulp die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. De Gemeentelijke Kredietbank kan hier het beste een inschatting van maken. Zij bieden de meeste vormen van schuldhulp ook zelf aan. Zo is het mogelijk saneringskrediet aan te vragen, wat betekent dat je een nieuwe lening afsluit om oude rekeningen of schulden te betalen. Dit is mogelijk, afhankelijk van de situatie. Ook kun je bij de GKB schuldhulpbemiddeling krijgen, waarbij de GKB het contact met de schuldeisers (voor een deel) overneemt indien u dat prettig vindt. Ook is het daarnaast mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen, samen een betaalplan en prioriteiten op te stellen of, in het meest ernstige geval, toe te treden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).

Hoe werkt hulp bij schulden oplossen?

De Gemeentelijke Kredietbank is schuldhulp vanuit de overheid. Deze hulp is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het enige dat je hoeft te doen is langs te gaan, dit kan zonder afspraak, bij de Kredietbank van jouw gemeente. Vandaag actie ondernemen is dus niet moeilijk! Een schuldenvrije toekomst is ook voor jou haalbaar.