Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten

Op zoek naar een oplossing voor je schulden? Met saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten ben jij snel weer schuldenvrij!

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten

Wanneer jij geldproblemen hebt, is het van groot belang om dit direct op te lossen. Niet alleen voor je gemoedsrust, maar ook omdat de kosten alleen maar op blijven lopen indien jij niet op tijd jouw lening terugbetaald. Dat betekent dat jij dus naar een snelle oplossing voor schulden moet zoeken. Dit is alleen niet zo gemakkelijk als jij door de bomen het bos niet meer ziet, dat wil zeggen als jouw financiële situatie onoverzichtelijk is geworden. Daarom kun jij hier vaak wel wat hulp bij gebruiken, hulp bij schulden vind je onder andere bij de Gemeentelijke kredietbank.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten | Afspraak bij de GKB

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) is gespecialiseerd in schulden en het begeleiden van mensen naar een schuldenvrije toekomst. Hiertoe kun jij altijd, zonder afspraak, langskomen voor advies. Samen met een medewerker van de GKB ga jij dan kijken naar de beste oplossing voor schulden in jouw situatie. Dit kan zijn met schuldbemiddeling of saneringskrediet bijvoorbeeld. Jij zit vervolgens nergens aan vast, jij kunt dus zelf beslissen hoe jij de situatie uiteindelijk aanpakt. De GKB kan je helpen met het vinden van een efficiënte methode voor jouw persoonlijke situatie.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten | Overzicht in de financiën

De eerste stap naar een schuldenvrije toekomst is het creëren van overzicht in je financiën. Dit doe je door al jouw schulden op een rijtje te zetten, zelf, met je partner of met een medewerker van de GKB. Je vermeldt de hoogte van je schuld, de schuldeiser in kwestie, de kosten en de looptijd van de lening en wanneer en hoeveel jij moet aflossen op die lening. Zo heb jij een totaalplaatje van de bedragen die jij schuldig bent en hoeveel dat jou gaat kosten. Daarna is het tijd om de balans op te maken. Welk bedrag kun jij maandelijks missen om de schuldeisers af te betalen en hoe lang duurt het voordat jij weer schuldenvrij bent? Dit is tevens het moment om te bepalen of jij in staat bent om zelfstandig jouw schulden aan te pakken. Indien dit niet het geval is, lees dan verder.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten | Een nieuwe lening om oude schulden te betalen

Saneringskrediet is een populaire oplossing voor schulden. Jij kunt namelijk saneringskrediet afsluiten bij de GKB om vervolgens met dit geld jouw schulden af te betalen. Vervolgens is de GKB dan nog jouw enige schuldeiser, waarmee je goede en duidelijke afspraken hebt gemaakt. Met een nieuwe lening om oude schulden af te betalen wordt de situatie dan een stuk overzichtelijker en werk jij structureel toe naar een schuldenvrije toekomst. Wel is hier altijd een struikelpunt: niet iedereen komt in aanmerking voor saneringskrediet, check daarvoor ook de voorwaarde op de site van de GKB. Daarnaast ontvang jij vaak een lager bedrag dan het totale bedrag dat jij verschuldigd bent, waardoor jij de schuldeisers niet volledig kunt afbetalen. De schuldeisers in kwestie moeten dus wel akkoord gaan met het bod dat jij uitbrengt.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten | Ernstige schulden

Indien jij niet in aanmerking komt voor saneringskrediet, of wanneer jouw schulden te ernstig zijn, is er nog een laatste oplossing voor schulden. Namelijk het aanvragen van toetreding tot de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Dit is het rechterlijke traject en moet ook zeer serieus genomen worden. Wanneer je toetreedt tot het rechterlijke traject zal voor jou worden besloten hoeveel van jouw inkomen naar schuldeisers gaat en wat het budget is dat jij wekelijks te besteden hebt. Jij mag geen nieuw krediet aanvragen. Dit is een zeer intensief begeleid traject en vraagt veel van jou. Wel wordt je na 3 jaar WSNP schuldenvrij verklaard.

Wat de beste aanpak is voor jouw schulden bepaal jij dus zelf, of saneringskrediet bij de Gemeentelijke kredietbank afsluiten een optie is kun je bepalen met een medewerker van de GKB. In ieder geval leiden al deze stappen tot een betere financiële situatie en uiteindelijk hopelijk tot het volledig schuldenvrij zijn, ook voor jou is dit haalbaar!