Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden

Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden

Zit jij diep in de schulden en zie je geen uitweg? Je hoeft niet te wanhopen, want saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden.

Veel mensen durven niet te praten over hun schulden. Er rust nog enigszins een taboe op schulden namelijk. Echter is het essentieel dat je praat over schulden en om hulp vraagt bij het oplossen van deze schulden.

Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden | Gemeentelijke Krediet Bank

Om je te helpen bij het vinden van de oplossing voor jou schulden, bestaan er verschillende instanties. Een daarvan is heel belangrijk bij schulden, namelijk de Gemeentelijke Krediet Bank. Er zijn vijftig vestigingen van de Krediet Bank verspreid door heel Nederland. Deze organisatie is puur gericht op het helpen, ondersteunen en adviseren van mensen die in de schulden zitten. U zult zien dat uw situatie helemaal niet ongewoon is. Door te merken dat er heel erg veel mensen zijn die kampen met schulden, zult u misschien ook inzien dat uw situatie niet zo uitzichtloos is als u dacht.

Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden | Ordenen van je financiën

De eerste stap in het proces van het oplossen van je schulden is het ordenen van je financiën. Hoeveel geld krijg je maandelijks binnen en hoeveel geef je uit? En daarnaast, hoeveel schulden heb je en wat zijn hier de exacte bedragen van? Als je hier moeite mee hebt kun je hulp vragen van vrienden, familie of de Gemeentelijke Krediet Bank.

Wanneer je dit allemaal op papier hebt kun je gaan kijken hoeveel financiële ruimte je hebt. Zo zie je direct de mogelijkheden die je hebt en hoe lang het zal duren voor je je schulden hebt afbetaald.

Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden | Schuldbemiddeling

De volgende stap is het voorleggen van jouw betaalplan aan je schuldeisers. Zij kunnen hiermee akkoord gaan, of weigeren. De reden hiervoor zal hoogstwaarschijnlijk zijn dat ze geen vertrouwen in jou meer hebben, aangezien je al enige tijd achterloopt met je betalingen. Misschien kan de Gemeentelijke Krediet Bank helpen in dit proces, zij doen namelijk ook aan schuldbemiddeling. Zij nemen dan contact op met de schuldeisers en verzorgen de communicatie tussen jou en de schuldeisers. Zij zouden nog een belangrijke schakel kunnen zijn in dit proces.

Saneringskrediet is de oplossing voor jouw schulden | Saneringskrediet

Mocht dit toch geen baat hebben dan kun je overgaan tot het afsluiten van een saneringskrediet. Je hoeft niet bang te zijn dat je alleen weer nieuwe schulden maakt door saneringskrediet af te sluiten. Met het saneringskrediet betaal je namelijk je oude schulden af en hou je één schuld over en daarmee ook nog maar één rente. Dit geeft voor jezelf ook een veel rustiger gevoel. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent, wat je nog aan schulden hebt en hoeveel je elke maand moet afbetalen. Op deze manier werk je langzaam, maar gestructureerd toe naar een schuldenvrije toekomst.