Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank

Heb jij zoveel schulden dat je geen idee meer hebt waar je moet beginnen om deze schulden aan te pakken? Je kunt saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank aanvragen.

Veel mensen hebben één of enkele schulden, bijvoorbeeld een hypotheek, een auto op afkoop of een creditcard die nog niet afbetaald heb. Dit is heel gewoon. Echter zijn er ook mensen die zoveel van deze schulden hebben en deze soms niet meer kunnen betalen. Om de ene schuld te betalen sluiten ze dan uit wanhoop een nieuwe lening af en zo kom je terecht in een benarde en ingewikkelde situatie. In dit artikel lees je wat je daar aan kunt doen.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank | Wat kun je zelf doen?

Waar begin je als je je schulden op wilt lossen? Het is verstandig om eerst zelf even te gaan zitten, indien nodig met je partner, een vriend of familielid. Zij kunnen je hierbij helpen. De bedoeling is dat je een lijst maakt waarop al je schuldeisers en de bedragen die je hen schuldig bent staan. Wanneer je denkt dat je schuldeisers bent vergeten kun je dit bij het Bureau Krediet Registratie navragen, zij houden een overzicht bij. Weet je niet de specifieke schuldbedragen, dan kun je het beste contact opnemen met de schuldeisers.

Nadat je een overzicht hebt gecreëerd van al je schulden, maak je ook nog een overzicht met je maandelijkse inkomsten. Deze twee lijstjes kun je vervolgens naast elkaar houden om te bepalen hoeveel geld je elke maand kunt besteden aan het aflossen van je schulden. Hiertoe kun je vervolgens een betaalplan opstellen en zelf contact opnemen met je schuldeisers om dit plan voor te leggen, of als je dit prettig vind met de hulp van de Gemeentelijke Krediet Bank als schuldbemiddelaar.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank

Is bovenstaande voor jou geen optie? Omdat de schulden te groot zijn, of omdat je schuldeisers niet mee willen werken aan jouw betaalplan? Of misschien omdat het je gewoonweg niet lukt om overzicht te krijgen in je financiën? Voor mensen in deze situatie biedt de Gemeentelijke Krediet Bank saneringskrediet aan. Saneringskrediet wordt ook wel sociaal krediet of verantwoord krediet genoemd. Het betekent eigenlijk dat je een nieuwe lening afsluit bij de GKB om je andere schulden af te betalen. Op deze manier creëer je een situatie waarbij je nog maar één enkele schuld hebt waar je rente over hoeft te betalen. Saneringskrediet is dus fijn voor het eigen gemoed, maar scheelt ook geld.

Nadelen saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank

Helaas is saneringskrediet niet altijd mogelijk, omdat de schuldeisers niet gedwongen kunnen worden om mee te werken. Voor de schuldenaar is het vaak ook niet reëel om het gehele geldbedrag af te betalen, maar slechts een deel. De Gemeentelijke Krediet Bank vergoed dan ook vaak niet het gehele schuldbedrag. Het moet dus wel voldoende zijn voor de schuldeiser om akkoord te gaan met dit bod. Wanneer de schuldeiser akkoord gaat en de GKB jouw nieuwe schuldeiser wordt, worden er strenge en serieuze afspraken gemaakt. Wanneer jij echter deze afspraken niet serieus blijkt te nemen heeft dit ernstige gevolgen en blijf jij alsnog zitten met de problemen. Het is dus van groot belang dat je dit serieus neemt.