Saneringskrediet aanvragen Rotterdam

Ben jij woonachtig in Rotterdam en op zoek naar een oplossing voor schulden? Dan kan saneringskrediet aanvragen Rotterdam voor jou een uitkomst bieden!

Saneringskrediet aanvragen Rotterdam

Het hebben van schulden is erg vervelend. Dit kan jou erg benauwen en beperken. Vaak nemen de schuldeisers ook telefonisch of per brief contact op om jou te herinneren aan je betalingsverplichtingen. Als dit voor jou niet gaat, waar kun jij dan terecht? Je kop in het zand steken is een optie die de zaken vaak alleen maar erger maakt. Wat wel een optie kan zijn is saneringskrediet aanvragen Rotterdam.

Oplossing voor schulden: saneringskrediet aanvragen Rotterdam

Misschien ben jij bekend met saneringskrediet, misschien nog niet. Hier leggen we in ieder geval uit wat het is en wat je eraan hebt. Saneringskrediet is een speciale vorm van krediet die jij afsluit bij de Gemeentelijke kredietbank (GKB) van jouw regio, in dit geval de Gemeentelijke Kredietbank Rotterdam. Deze instelling is gemoeid met het begeleiden en helpen van mensen met schulden. Wanneer jij bij de GKB Rotterdam saneringskrediet aanvraagt wordt er gekeken naar jouw schulden en jouw verdere situatie. Indien deze ernstig genoeg zijn, maar niet zo ernstig dat er geen beginnen meer aan is, kan de GKB ervoor kiezen om jou saneringskrediet aan te bieden. Dit krediet zorgt ervoor dat jij jouw bestaande schulden kunt afbetalen en nog maar één lening hebt, namelijk bij de GKB. Deze lening heeft uiteraard gunstige voorwaarden voor jou, zodat jij niet verder in de schulden geraakt of jouw lening als nog niet af kunt betalen. Saneringskrediet is dus één nieuwe lening om je oude schulden af te lossen.

Voorwaarden saneringskrediet aanvragen Rotterdam

Natuurlijk kan niet iedereen zomaar saneringskrediet afsluiten. Dit krediet is bedoeld voor mensen die een relatief laag inkomen hebben, je mag bijvoorbeeld niet meer verdienen dan 120% van het minimum inkomen. Ook moet jij schulden hebben die jij al langere tijd niet kunt afbetalen of meerdere schulden, waardoor jij het overzicht niet meer hebt. Ook moet jij duidelijke afspraken maken met de GKB over de voorwaarden van jouw lening en jij moet dit uiteraard serieus nemen. Daarnaast moeten de schuldeisers akkoord gaan met het voorstel, want vaak kun jij geen lening krijgen voor het gehele schuldbedrag. Pas als de schuldeisers akkoord gaan met een eventueel lager bedrag dan kun jij saneringskrediet afsluiten bij de GKB.

Andere oplossingen bij schulden dan saneringskrediet aanvragen Rotterdam

Saneringskrediet is niet in alle gevallen een passende oplossing. Er zijn ook situaties waarin jouw schulden op de normale manier, met een plan van aanpak, afbetaald kunnen worden. Daarnaast zijn er ook ernstigere situaties, waarin het terugbetalen van de schulden op eigen kracht onmogelijk is. In dit soort gevallen wordt jij door de GKB dan toegewezen tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit is het rechterlijke traject, waarbij de rechter bepaalt hoeveel geld jij in hoeveel tijd mag uitgeven en hoeveel jij te besteden hebt. Jij komt dan onder toezicht te staan en krijt budgetbeheer. Deze aanpak wordt alleen gekozen in zeer ernstige gevallen van schulden. Een vrijblijvend gesprek bij de Gemeentelijke Kredietbank kan de zaken voor jou ophelderen en op die manier kan samen een passende oplossing worden gevonden voor jouw schulden.