Lenen met saneringskrediet

Heb jij meerdere leningen lopen en wil jij graag alle leningen samenvoegen in een nieuwe lening? Lenen met saneringskrediet biedt hier de mogelijkheid voor.

Bij schulden lenen met saneringskrediet

Heb jij meerdere leningen lopen of heb jij zelfs schulden? Het is begrijpelijk dat jij hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Niet alleen omdat dit voelt als een belasting, maar ook omdat schulden vaak betekent dat jij met hogere kosten te maken krijgt, in de vorm van rente. Wanneer jij diverse leningen hebt lopen zijn de kosten dan ook aanzienlijk hoger. Bovendien krijg jij vaak al snel allerlei boze berichten van schuldeisers en loop jij een BKR registratie op. Kortom, dit soort situaties wil jij graag vermijden. Hoe doe je dat? Door te lenen met saneringskrediet!

Wat is lenen met saneringskrediet?

Saneringskrediet is een speciaal soort lening die alleen door instanties als de Gemeentelijke Kredietbank worden aangeboden. Deze leningen zijn ervoor bedoeld om mensen met een laag inkomen die een betalingsachterstand of teveel leningen hebben, te helpen met het afbetalen van deze leningen. Door een saneringskrediet af te sluiten bij de Gemeentelijke Kredietbank hebben ze geld om hun schuldeisers af te betalen en resteert uiteindelijk nog maar één lening waar rente over betaald dient te worden. De rente van deze leningen zijn bovendien gunstiger dan de meeste leningen. Daardoor is het voor veel mensen, zeker degenen die geen overzicht meer hebben in hun financiën, aantrekkelijk om saneringskrediet aan te vragen.

Voorwaarden lenen met saneringskrediet

Saneringskrediet is echter niet voor iedereen weggelegd. Er zijn een aantal voorwaarden vastgesteld, die lichtelijk kunnen verschillen per Gemeentelijke Kredietbank. Over het algemeen geldt dat je maximaal 130% van het minimum inkomen mag verdienen om in aanmerking te komen voor deze leningen. Daarnaast moet jij een bepaald aantal schulden hebben, maar in principe wordt elke situatie apart beoordeeld. Om te kijken of jij in aanmerking komt voor saneringskrediet dien je daarom een afspraak te maken bij de GKB van jouw gemeente. Indien jij in aanmerking komt voor saneringskrediet zal daarbij eerst nog moeten worden nagegaan of het gehele schuldbedrag gedekt kan worden en zo niet moet jij ook tot een akkoord zien te komen met jouw schuldeisers.

Alle schulden in één lening dankzij lenen met saneringskrediet

Indien jij in staat bent saneringskrediet aan te vragen is dit een zeer aantrekkelijke mogelijkheid. Zoals eerder gezegd voorkom jij hiermee namelijk dat jij dubbele rentes moet betalen en bovendien krijg je op deze manier weer inzicht in je eigen financiën. Ook weet jij vervolgens precies waar je aan toe bent en wordt je begeleid in het proces naar een schuldenvrije toekomst.

Alternatieven voor lenen met saneringskrediet

Natuurlijk zijn er ook situaties denkbaar waarin saneringskrediet niet mogelijk is, of niet voldoende hulp biedt. Dan zijn er andere maatregelen nodig. Het is in zo’n geval altijd wenselijk om te overleggen met een medewerker van de Gemeentelijke Kredietbank. Eventueel kan worden overwogen om toe te treden tot de WSNP, het strengste rechterlijke schuldentraject van ons land. Voor meer informatie kun je de website van de GKB van jouw gemeente raadplegen.