Kredietbank Terneuzen

Kredietbank Terneuzen is een financiële instelling voor schuldhulpverlening in Zeeland. Heb jij hulp nodig om jouw financiële situatie op orde te krijgen? Dat kan hier!

Een gesprek bij de Kredietbank Terneuzen is de eerste stap

Praten over financiële problemen doen mensen niet graag, er rust, zelfs anno 2012, een taboe op schulden. En dit terwijl zo’n 70% van de Nederlandse bevolking een betalingsachterstand heeft. Wat kun je nu het beste doen wanneer je je zelf in een benarde situatie bevindt? De eerste stap is praten over schulden. Met familie, met vrienden, met je partner, maar vooral met een financiële instelling die gespecialiseerd is in schulden zoals de Kredietbank Terneuzen. Op die manier kun je structureel toewerken naar een uitweg in je schulden.

Kredietbank Terneuzen voor financieel advies

Allereerst is het handig te vermelden dat schuldhulpverlening gratis is en dat je niet speciaal een afspraak hoeft te maken bij de Kredietbank Terneuzen. Je kunt langskomen en dan zal een medewerker je spoedig te woord staan. Voor een juist financieel advies en een passende oplossing voor jouw schulden is het wel handig als je geen informatie achterhoudt en de medewerker in vertrouwen neemt. Als jij informatie achterhoudt kan er geen passende oplossing worden gevonden. Houd in gedachten dat deze mensen de hele dag in aanraking komen met schulden en dat jouw schulden in vergelijking met die van anderen misschien nog wel reuze mee vallen.

Bij Kredietbank Terneuzen een lening afsluiten

Het klinkt misschien gek, maar wat voor veel mensen een uitkomst biedt is het afsluiten van een nieuwe lening om zo de oude schulden af te betalen. Dit kun je zelf doen, maar hiermee moet je wel echt oppassen. Het kan zo zijn dat je jezelf alleen maar dieper in de schulden begraaft, als je niet uitkijkt. De situatie kan namelijk erg onoverzichtelijk worden. Daarom is de speciale lening die de Kredietbank Terneuzen aanbiedt veel aantrekkelijker. Er wordt dan namelijk geld uitgeleend tegen zeer lage tarieven en na 36 maanden netjes aflossing en rente betalen wordt het restant van de lening kwijtgescholden. Zo is je financiële situatie overzichtelijk en heb jij niet langer het gevoel dat je je schulden niet het hoofd kan bieden.

Kredietbank Terneuzen en de wsnp

Kredietbanken verwijzen je niet graag door naar de wsnp, de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dit is namelijk een zeer ernstig schuldentraject, dat je alleen kun volgen als je schulden te ernstig zijn om op een andere manier op te lossen. Je bent in de wsnp verplicht tot allerlei dingen, je mag geen nieuwe schulden aangaan, moet jouw toegewezen rechter-commissaris op de hoogte houden van alle informatie en je leeft gedurende 36 maanden op een zeer streng budget. Kortom, de wsnp is geen pretje. Daarom is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat je na die 36 maanden schuldenvrij bent. Het is daarnaast ook slim om achteraf een afspraak te maken bij de Kredietbank Terneuzen voor financieel advies, zodat je kunt zorgen dat je niet opnieuw in zo’n benarde situatie beland.