Krediet Bank Nijmegen

Krediet Bank Nijmegen

Woon jij in Nijmegen? Heb jij geldproblemen? Er zijn instanties die jou kunnen helpen. Eén daarvan is de Krediet Bank Nijmegen.

Geldproblemen zijn geen pretje. Je kunt er veel stress en angstgevoelens door ervaren. Vaak zien de schuldenaars geen uitweg meer en ontkennen hun financiële problemen. Dit hoeft niet meer, er zijn mensen en instellingen die jou kunnen helpen uit de schulden te komen. Je bent zeker niet de enige die met deze problemen kampt, de Krediet Bank Nijmegen is bereid hulp te verstrekken aan mensen die zelf niet meer uit de geldproblemen komen.

Schuldbemiddeling door de Krediet Bank Nijmegen

De Krediet Bank Nijmegen kan samen met u een overzicht opstellen van uw inkomsten en uitgaven. Zo kan er een regeling worden getroffen om uw schulden af te betalen. Gedurende 36 maanden moet u dan een vast bedrag aan aflossing aan uw schuldeisers betalen. De Krediet Bank Nijmegen controleert of dit daadwerkelijk gebeurd. De schuldeisers moeten wel akkoord gaan met deze regeling.

Saneringskrediet bij de Krediet Bank Nijmegen

Misschien heeft u er nog niet eerder van gehoord, maar een slimme oplossing wanneer u geen overzicht meer heeft in uw schulden is het saneringskrediet. Dit is verantwoord lenen bij een Kredietbank of Stadsbank. Deze nieuwe lening gebruikt u om uw lopende schulden af te lossen. Zo heeft u nog maar één schuldeiser: de Kredietbank. Fijne bijkomstigheid is dat u ook nog maar een rentebedrag hoeft te betalen. Zo voorkom je dat de schulden op blijven lopen. Voor deze schuldhulpverlening is het echter wel noodzakelijk dat de schuldeisers hiermee akkoord gaan.

WSNP bij de Krediet Bank Nijmegen

Is een saneringskrediet niet mogelijk omdat uw schuldeisers niet mee willen werken of omdat u niet in staat bent om de afgesproken bedrag op te brengen? Een derde mogelijkheid is een verklaring Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen aan te vragen bij de Krediet Bank Nijmegen. Dit is een schuldtraject om te zorgen dat u aan het einde schuldenvrij bent. Hierbij wordt een bewindvoerder toegewezen, die uw financiën beheert en bepaalt hoeveel geld u elke maand nodig heeft. Wat u daarboven verdiend moet u verplicht gebruiken om uw schulden af te betalen. De rechter houdt hier toezicht op. De schuldeisers zijn ook verplicht om mee te werken wanneer een schuldenaar toetreedt tot de WSNP. Het betekent drie jaar lang flink zuinig zijn, maar daarna ben je wel verlost van alle schulden.

Schuldhulpverlening van de Krediet Bank Nijmegen en het BKR

Wanneer u schuldhulpbemiddeling aanvraagt, wordt hier een registratie van gemaakt bij het BKR in Tiel. Dit betekent dat u een negatieve kredietwaardigheid heeft. Wanneer je je echter houdt aan de afspraken die je met de Krediet Bank Nijmegen hebt gemaakt, verdwijnt deze registratie vanzelf na 5 jaar schuldenvrij te zijn geweest.