Krediet bank gemeente Utrecht

Krediet bank gemeente Utrecht

Ben jij inwoner van Utrecht en heb je hulp nodig bij het oplossen van je schulden? Je kunt terecht bij de Krediet Bank gemeente Utrecht!

Heb jij alles al geprobeerd, maar is het je niet gelukt om uit de schulden te komen? Wanneer je het overzicht zelf niet meer hebt doe je er verstandig aan om aan te kloppen bij de Krediet Bank gemeente Utrecht, de GKB. Dit wordt ook wel de Stadsbank genoemd. Zij kunnen jou helpen op verschillende manieren.

Krediet bank gemeente Utrecht bepaalt wat jij nodig hebt

Samen met de gemeente krediet bank van Utrecht kunt u bekijken hoe uw financiële situatie eruit ziet en wat u nodig heeft om deze op orde te krijgen. Bij de GKB Utrecht kunt u terecht voor schuldhulpverlening, saneringskrediet, een verklaring Wet Schuldsanering Natuurlijke personen en voor financieel advies, bijvoorbeeld in de vorm van een preventiegesprek. Afhankelijk van de situatie wordt bepaald samen met u wat de beste oplossing is.

Krediet bank gemeente Utrecht | schuldhulpverlening

Wanneer wordt gekozen voor schuldhulpverlening, kijkt u samen met een schuldhulpverlener naar het totaal aan schulden die u hebt. Samen met de schuldeisers kan er dan gekeken worden naar een gezamenlijke oplossen. Bijvoorbeeld in de vorm van een afspraak voor een vast bedrag per maand dat aan de schuldeisers betaalt zal worden. Wanneer dit een mogelijkheid is, hoeft u geen Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) aan te vragen.

Krediet bank gemeente Utrecht | Saneringskrediet

Zijn de schulden erg hoog opgelopen en is het voor u niet mogelijk om tot een akkoord te komen met de schuldeisers, bijvoorbeeld omdat u niet maandelijks een vast bedrag kunt aflossen? Een andere mogelijkheid is dan het saneringskrediet. Dit houdt in dat je één lening krijgt van de GKB Utrecht om al je andere schulden af te lossen. Zij nemen als het ware de schulden van de schuldeisers over. Voordeel hiervan is dat je meer overzicht krijgt: je hebt nog maar één lening en betaalt bovendien ook maar over één lening rente. Daarnaast heb je niet meer te maken met de schuldeisers, zij hebben immers (een deel van het) schuldbedrag terugontvangen. Hoe groot dit bedrag is wordt afgesproken door de schuldbemiddelaar.

Krediet bank gemeente Utrecht | WSNP

Zijn bovenstaande mogelijkheden geen optie? Zie jij het einde van alle schulden niet meer? U kunt bij de GKB een verklaring tot Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen aanvragen. Het gehele traject, dat drie jaar duurt, komt dan onder toezicht te staan van een rechter. Je krijgt tevens een bewindvoerder aangewezen. Deze maakt afspraken met jou waar je je aan dient te houden, ook de schuldeisers zijn verplicht om mee te werken aan het opgestelde saneringsplan. Als je je gedurende drie jaar aan de afspraken houdt, wordt je daarna schuldenvrij verklaard. Wel is een nadeel dat je drie jaar erg weinig geld tot je beschikking hebt.

Krediet bank gemeente Utrecht | Preventie

Wanneer je uit de schulden komt, geeft dit een heerlijk opgelucht gevoel. Natuurlijk wil jij dit wel zo houden! Daarom is het belangrijk om ook nadat je uit het schuldentraject komt, op te blijven letten om geen nieuwe schulden te maken. De GKB Utrecht is bereid om je hierbij te helpen, door middel van persoonlijk financieel advies. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om na te gaan waarom jij in de eerste instantie in de schulden terecht bent gekomen? Is die reden nog steeds aanwezig? Samen met een schuldhulpverlener kun jij tot een plan komen om schuldenvrij te blijven, want niemand vind het immers leuk om zich in de schulden te bevinden.