Gemeentelijke Kredietbank Assen

Misschien heb je al eens gehoord van de Gemeentelijke Kredietbank Assen, misschien ook niet. Bij schulden kan deze financiële instelling wel het verschil maken!

Gemeentelijke Kredietbank Assen | iedereen voor zich

Wat vaak een gedachte is bij schulden, een hele verkeerde gedachte, is dat mensen denken ‘ik heb de schulden zelf gemaakt, dus ik ga zo ook zelf weer oplossen’. Zo simpel is het namelijk niet. Zeker wanneer je schulden gaat oplossen door nieuwe leningen af te sluiten, wat vaak een hele goede, maar tijdelijke oplossing is. Het probleem is vaak het gebrek aan overzicht, dit kan je een paniekerig gevoel geven. Om van deze donkere wolk die boven je hoofd hangt af te komen is het dus verstandig om om hulp te vragen. Het is echt niet erg om toe te geven dat je hulp nodig hebt, het is tijd om de trots aan de kant te zetten en met opgeheven hoofd uit de schulden te komen.

Gemeentelijke Kredietbank Assen | Op gesprek

Wanneer je op gesprek komt bij de Gemeentelijke Kredietbank Assen, wat kan zonder afspraak, zal je rond te tafel zitten met een medewerker. Het is verstandig om je gehele situatie op tafel te leggen, zodat de medewerker een inschatting kan maken van de ernst van je schulden en een bijpassende oplossing kan bedenken. Wat je eerste stap is naar aanleiding van dit gesprek, is het creëren van overzicht in je financiën. Hoe doe je dit? Allereerst maak je een overzicht van al je schulden, je zet ze als het ware op een rijtje. Voor alle actuele informatie kun je contact opnemen met de schuldeisers of met het bureau krediet registratie. Wanneer je rijtje compleet is, kun je ook je inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Het is tijd om de balans op te maken, waar ligt de oorzaak van het probleem en hoe kun je dit zo efficiënt mogelijk oplossen?

Gemeentelijke Kredietbank Assen | Verschillende oplossingen

Wat kun je bijvoorbeeld voor oplossingen verwachten? Er zijn vele oplossingen en deze moeten aangepast zijn aan jouw situatie. Wat is voor jou een realistisch doel? Kun je een maandelijkse afbetalingsregeling treffen met je schuldeiser(s)? Heb jij hulp nodig bij het contact met de schuldeiser(s)? Misschien kun je je schulden afbetalen met een nieuwe lening die je afsluit bij de Gemeentelijke Kredietbank Assen, ook wel saneringskrediet genoemd? Of moet je toch toetreden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, het rechterlijk traject? Of misschien heb jij alleen wat financieel advies nodig? Voor al deze oplossingen kun je terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank Assen, kom dus vandaag nog langs!