Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst

Zit jij in de schulden of de rode cijfers en weet jij niet goed hoe je dit aan moet pakken? Het beste is om de Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst te benaderen.

Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst

Het hebben van schulden is tegenwoordig helemaal niet meer ongewoon. Tussen de 30 en de 40 procent van de huishoudens kampt met een schuld of een betalingsachterstand en staat zodoende geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie of bij de Nationale bank (zwarte lijst). Toch hoor je hier weinig over. Op schulden rust namelijk nog steeds een taboe, wat ertoe leidt dat mensen in stilte hun schulden laten verergeren. Omdat iemand zich ervoor schaamt steekt ie zijn kop in het zand en daardoor gaat de situatie van kwaad tot erger. Verstandiger is het om naar de Gemeentelijke Krediet Bank te stappen om een plan te maken voor een schuldenvrije toekomst.

Hoe kan de Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst mij helpen?

De Gemeentelijk Krediet Bank, ook wel GKB, is een overheidsinstelling die erop gericht is om hulp te bieden aan mensen met schulden. Het bieden van hulp doen zij op verschillende manieren, onder andere door: cursussen budgetbeheer te geven, een haalbaar betaalplan op te stellen, saneringskrediet of schuldhulpbemiddeling aan te bieden en door mensen toe te laten treden tot het rechterlijke traject, de WSNP. Enkele van deze mogelijkheden bespreken we in dit artikel en daarnaast bespreken we de GKB in het algemeen.

Schuldbemiddeling van de Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst

Wanneer jij naar de GKB stapt wordt eerst de ernst van je schulden bepaalt. Aan de hand daarvan wordt duidelijk wat de oplossing is in jouw geval. Dat kan zijn het opstellen van een betaalplan. Dit is bedoeld om weer overzicht te krijgen in je financiën en aan de hand daarvan een realistisch betaalplan op te stellen om je schulden langzaam zelfstandig af te betalen. Om een goed overzicht te maken dien je alle schuldeisers en de verschuldigde bedragen inclusief verwachte rente op een rijtje te zetten en prioriteiten te stellen. Daarnaast zet je je inkomsten op een rijtje min alle kosten die je sowieso moet maken, hierbij moet je uiteraard wel streng zijn. Met het geld dat je dan overhoud betaal je de schulden af, waarbij je rekening houdt met de prioriteit van de schuld. Een medewerken van de GKB kan jou helpen met het krijgen van het overzicht en het maken van het betaalplan. Daarnaast is het essentieel om de schuldeisers van jouw betaalplan op de hoogte te stellen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, en daarom biedt de GKB ook schuldhulpbemiddeling aan. Je hoeft dan niet zelf direct het contact aan te gaan met je schuldeisers.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst

Een andere mogelijkheid om je schulden af te betalen waar de GKB je mee kan helpen is het aanvragen van saneringskrediet. Saneringskrediet is een nieuwe lening om al je oude leningen af te betalen. Lenen voor schulden dus eigenlijk. Deze methode blijkt in veel gevallen bijzonder effectief. Waarom? Omdat je weer overzicht krijgt in je financiën: je hoeft je maar met één schuld bezig te houden. Daarnaast bespaar je een hoop kosten omdat je ook nog maar over één lening rente hoeft te betalen dus je schuld zich niet meer in hoog tempo opbouwt. Nadelen van deze methode zijn dat je wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen (zoals dat je bijvoorbeeld niet meer mag verdienen dan 130% van het minimumloon) en dat je niet altijd het gehele bedrag kunt lenen dat je nodig hebt. Dat betekent dat je met de schuldeisers in overleg moet gaan en zij zullen akkoord moeten gaan met jouw bod. Dat kan nog eens lastig zijn. Indien alle andere vormen van schuldhulp niet werken, kun jij proberen om toe te treden tot het rechterlijke traject, de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Jij wordt dan gedurende drie jaar op een intensieve manier begeleid en wordt aan het einde van het traject schuldenvrij verklaard. Wel moet je je dan aan alle strenge regels hebben gehouden in die periode.
De Gemeentelijke Krediet Bank voor een schuldenvrije toekomst is dus vaak de beste manier om te beginnen met het aanpakken van je schulden. Een afspraak is vrijblijvend en jij kunt zonder het van te voren aan te kondigen langsgaan. Onderneem ook vandaag nog actie voor jouw schuldenvrije toekomst!