Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar

Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar

Ben jij woonachtig in Alkmaar en kun jij wel wat hulp gebruiken om je schulden op te lossen? Je kunt terecht bij de Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar.

Er zijn meer mensen die goed gebruik zouden kunnen maken van schuldhulpverlening. Je bent zeker niet de enige. Het is daarom ook belangrijk dat u uw schulden bespreekbaar maakt onder vrienden en familie. Je merkt dan al snel dat je niet de enige bent in jouw omgeving die met financiële problemen kampt. Helaas worden schulden vaak nog als een taboe gezien, waardoor mensen langer rondlopen met schulden en niet bij vragen om schuldhulpverlening.

Wat kan de Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar voor u doen?

De Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar (GKB Alkmaar) kan u op verschillende manieren helpen met uw financiële problemen. De eerste stap in dit proces is op gesprek komen bij de GKB Alkmaar om met een medewerker te praten over uw situatie. Ondanks dat dit niet erg belangrijk lijkt, kan dit voor veel mensen een eye-opener zijn. Ze realiseren zich op dat moment hoe ernstig hun financiële problemen zijn en kunnen op die manier gaan zoeken naar een oplossing. De medewerker in kwestie kan hierbij van hulp zijn. Samen kom je dan tot een overzicht van de schulden, inkomsten en uitgaven. Op basis daarvan kan dan een betaalplan worden opgesteld.

Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar voor schuldbemiddeling

Dit opgestelde betaalplan kun u dan gebruiken om uw schuldeisers te benaderen. Indien mogelijk kan er dan een overeenstemming worden bereikt, hoe veel ga jij maandelijks aan aflossing betalen en hoe lang is dat nodig? Vaak vind een schuldeiser het fijn als jij je, na al die maanden niet betaald te hebben, contact opneemt. Helaas kan een schuldeiser hierdoor ook het vertrouwen in jou verloren zijn en niet akkoord gaan met jouw betaalplan. In dit geval, of wanneer jij niet zo goed contact op durft te nemen met jouw schuldeisers, kun je gebruik maken van schuldbemiddeling door de GKB Alkmaar. Je hoeft dan zelf niet in contact te komen met je schuldeisers en de GKB heeft uiteraard veel ervaring met het oplossen van schulden.

Saneringskrediet om schulden op te lossen met hulp van Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar

Zijn je schulden zo ernstig of zijn je schuldeisers in geen enkel geval bereid om mee te werken met een betaalplan? Er is nog een andere mogelijkheid: het saneringskrediet. Een saneringskrediet is een lening bij de Gemeentelijke Krediet Bank, waarmee je je schulden afbetaald. Opnieuw geldt hier dat je schuldeisers akkoord moeten gaan, want je betaalt vaak niet het gehele schuldbedrag af. Mocht je tot een overeenstemming komen, ga je dus aflossing en rente betalen aan de GKB Alkmaar. Hier worden strenge afspraken gemaakt waar jij je aan hoort te houden, heeft de GKB van te voren het vermoeden dat jij hier niet serieus over bent dan zullen zij geen saneringskrediet aan jou verstrekken.

Laatste optie bij de Gemeentelijke Krediet Bank Alkmaar

Valt er niets te beginnen omdat jouw schulden zo ingewikkeld zijn en al zo lang bestaan dat het niet met een betaalregeling opgelost kan worden? Dan kom jij in aanmerking voor de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit is een zeer intensief traject waarbij de rechter de schuldeisers dwingt om mee te werken en er een bewindvoerder wordt aangesteld die volledig inzicht in jouw financiën en post krijgt. Dit is je laatste kans om schuldenvrij te worden. Als je je gedurende drie jaar tijd aan de gemaakte afspraken houdt wordt je daarna schuldenvrij verklaard.