Gemeente Krediet Bank Amsterdam

Gemeente Krediet Bank Amsterdam

Bent u inwoner van Amsterdam en zoekt u schuldhulpverlening om uit uw schulden te komen? De Gemeente Krediet Bank Amsterdam helpt u schulden op te lossen!

Wat is de Gemeente Krediet Bank Amsterdam?

De Gemeente Krediet Bank Amsterdam (GKA) is een van de sociale banken en bureaus voor schuldhulpverlening in Noord Holland. Wanneer u schulden heeft kunt u voor advies, ondersteuning en begeleiding voor het oplossen van die schulden terecht bij de GKA. Je kunt zonder afspraak langskomen bij de GKA en samen met een medewerker inzicht krijgen in uw financiële situatie.

Schuldbemiddeling bij de Gemeente Krediet Bank Amsterdam

Wanneer u schulden heeft, zal u vaak te maken hebben met uw schuldeisers. Telefoontjes, brieven, e-mails, aanmaningen. U kent het wel. Dit geeft echter een onveilig en stressvol gevoel waar u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Echter is het vaak niet zo makkelijk als het lijkt. De Gemeente Krediet Bank Amsterdam kan in zulke gevallen optreden als schuldbemiddelaar. Zij zullen zowel met u als uw schuldeisers in gesprek gaan en komen tot een regeling waar beide partijen akkoord mee gaan. U krijgt dan een maandelijks budget waaraan u zich moet houden, zodat u op een snelle en efficiënte manier uw schulden te lijf kunt gaan.

Saneringskrediet aanvragen bij de Gemeente Krediet Bank Amsterdam

Een andere mogelijkheid, wanneer uw schulden te hoog zijn om zelf tot een regeling te komen met uw schuldeisers, is om saneringskrediet aan te vragen bij de Gemeente Krediet Bank Amsterdam. Dit houdt in dat de bank met u en de schuldeisers komt tot een compromis tot het afkopen van de schulden. De GKA zal altijd minder betalen aan de schuldeisers dan hoogte van de daadwerkelijke schulden. Echter zal de schuldeiser op deze manier zijn geld direct ontvangen en hoeft zelf geen moeite meer te steken in het terughalen van zijn geld. Wanneer de schuldeiser akkoord gaat met het bedrag dat de GKA biedt betekent dat voor u dat u nog één schuld hebt: de schuld bij de GKA. Op deze manier hebt u weer overzicht en hoeft u zich niet meer te verschuilen voor de schuldeisers en deurwaarders. U maakt afspraken om het geld structureel terug te betalen zodat u schuldenvrij te toekomst in kunt gaan.

Verklaring Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen bij de Gemeente Krediet Bank Amsterdam

Wanneer u dit alles geprobeerd heeft maar hiermee geen succes gehad, kunt u nog overstappen naar de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dit is echt een serieuze stap die je alleen moet nemen als je geen andere mogelijkheden meer hebt. Uw zaak wordt dan door een rechter beoordeelt. Deze bepaalt samen met een bewindvoerder, die gaat over uw financiën en pot, hoeveel u elke maand moet betalen aan uw schuldeisers. De schuldeisers moeten akkoord gaan en u moet zich aan de afspraken houden. Als u dit traject 3 jaar lang succesvol doorloopt en netjes aan de betalingsverplichtingen voldoet, wordt u door de rechter na 3 jaar schuldenvrij verklaard.

Gemeente Krediet Bank Amsterdam en preventie van schulden

Daarnaast is de GKA een instelling die financieel advies geeft. U kunt dus ook een gesprek aangaan met een medewerker om te kijken hoe je schulden in de toekomst kunt voorkomen of wat je beter anders had kunnen doen. Door af en toe uw financiën te bekijken met een medewerker van de GKA weet u zeker dat u nog veilig zit. Als je eenmaal in een schuldsaneringstraject hebt gezeten wil je natuurlijk voorkomen dat dat nogmaals gebeurd.