Één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen

Heb jij schulden en wil jij hier graag vanaf? Heb je al overwogen één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen aan te vragen?

Één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen

Het aantal mensen met geldproblemen is hoog en loopt sinds afgelopen jaren alleen maar op. Hierin heeft de economische crisis vaak een groot aandeel: mensen worden ontslagen en moeten plots met veel minder inkomsten rondkomen, terwijl de lasten even hoog blijven of zelfs verhoogd worden. Niet iedereen kan daarbij terugvallen op een spaarrekening, vrienden of familieleden. Het lenen van geld met hoge rentepercentages levert vervolgens in de toekomst nog meer geldproblemen op en zo zit je al snel gevangen in een vicieuze cirkel. Hoe de geldproblemen aangepakt moeten worden verschilt per situatie, maar vaak kan één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen uitkomst bieden!

Saneringskrediet is één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen

Een oplossing die tegenwoordig veel wordt aangegrepen is het afsluiten van een nieuwe lening om oude schulden af te betalen. Natuurlijk moet je niet zomaar een lening af gaan sluiten, dat betekent vaak alleen maar het verplaatsen van een schuld naar een andere schuld. En geeft uiteindelijk nog meer rentekosten. Het afsluiten van een nieuwe lening kun je veel beter regelen met saneringskrediet. Saneringskrediet is een speciale lening die wordt verstrekt door de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente. Deze lening kan alleen worden afgesloten door mensen met schulden en een laag inkomen. Voor de precieze voorwaarden ga je, zonder afspraak, langs bij jouw Gemeentelijke Kredietbank of check je de website. Indien jij voor saneringskrediet in aanmerking komt, biedt dit vaak een goede oplossing voor geldproblemen.

Waarom één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen?

Waarom biedt saneringskrediet nu een goede oplossing voor geldproblemen? Vaak heeft dit te maken met het feit dat mensen het overzicht in hun financiën verliezen. Indien je meerdere schulden hebt en deze alleen maar oplopen en veel rente kosten, weet je op gegeven moment niet meer waar te beginnen met het afbetalen van je leningen. Door saneringskrediet aan te wenden kun je al deze onoverzichtelijke en dure leningen aflossen, en houd je slechts één schuld over: je schuld bij de Gemeentelijke Kredietbank, waarover duidelijke afspraken zijn gemaakt. De rente bij de Gemeentelijke Kredietbank zijn vaak aanzienlijk lager dan bij de gemiddelde lening. Je stelt met de Gemeentelijke Kredietbank ook een betaalplan op, zodat je structureel toewerkt naar een schuldenvrije toekomst en niet meer plots voor allerlei verrassingen komt te staan.

Nadelen van saneringskrediet als één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen

Het nadeel van saneringskrediet is wel dat deze vorm van lenen niet altijd mogelijk is. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst moet je aan de voorwaarden voldoen die door de Gemeentelijke kredietbank zijn gesteld. Niet iedereen komt hiervoor dus in aanmerking. Daarnaast wordt vaak niet het hele bedrag beschikbaar gesteld, zeker bij grote schulden. Dit is per situatie afhankelijk, maar betekent vaak wel dat de schuldeisers akkoord moeten gaan met een lager bedrag dan dat jij ze eigenlijk verschuldigd bent. Dit levert niet altijd een positief resultaat. Tot slot moet jij wel enige vorm van inkomsten hebben om je schuld af te kunnen betalen en mogen je schulden niet te ernstig zijn. In dit laatste geval wordt jij waarschijnlijk doorverwezen naar de Wet Schuldsanering Natuurlijk Personen (WSNP), voor het rechterlijke traject.

Één nieuwe lening om je geldproblemen op te lossen is dus wellicht de oplossing voor jouw geldproblemen. Voor advies en een vrijblijvend betaalplan ga je naar de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente, dit kan gewoon zonder afspraak. De eerste stap naar een schuldenvrije toekomst is dan gezet!