Gemeente Krediet Bank Rotterdam

Gemeente Krediet Bank Rotterdam

Bent u een inwoner van Rotterdam en bent u op zoek naar een goede manier om uw schulden op te lossen? De Gemeente Krediet Bank Rotterdam helpt u hierbij!

In de schulden zitten is iets wat veel voorkomt tegenwoordig, zo’n 2 miljoen Nederlanders lopen rond met een schuld. Het is dus niks om je voor te generen. Maar wel iets om aan te pakken. Gemeentelijke Kredietbanken zijn ervoor om u hierbij te helpen.

In gesprek met de Gemeente Krediet Bank Rotterdam

Vragen om schuldhulpverlening kan voor u een grote stap zijn. Het is echter wel een hobbel die u moet nemen. U kunt zonder afspraak langsgaan bij de GKB Rotterdam en dan kunt u samen met een medewerker buigen over uw financiële situatie en wat u kunt doen om weer overzicht te krijgen in uw financiën.

Wat kan de Gemeente Krediet Bank Rotterdam voor u doen?

De Gemeente Krediet Bank Rotterdam kan u advies geven, ondersteunen en begeleiden in het proces om schuldenvrij te worden.

De Gemeente Krediet Bank Rotterdam en schuldbemiddeling

Ze kunnen hiertoe bijvoorbeeld een schuldbemiddelaar aan u toewijzen, die u helpt om tot een overeenkomst te komen met uw schuldeisers en een betaalplan op te stellen. Samen bepaalt u dan van hoeveel in de maand u minimaal kunt leven, het overige geld dat u verdiend wordt op een boedelrekening gezet. Met dit geld betaalt u langzaam uw schuldeisers af. De schuldeisers moeten hier uiteraard wel mee instemmen.

De Gemeente Krediet Bank Rotterdam en saneringskrediet
Een andere mogelijkheid is dat de Gemeente Krediet Bank Rotterdam u een lening aanbiedt om uw eerdere schulden af te betalen, dit noemen we ook wel saneringskrediet. De GKB wordt dan uw enige schuldeiser. Vaak kan de GKB slechts een deel van uw schulden afbetalen bij de schuldeisers. Zij krijgen dus niet hun volledige geldbedrag terug, wat ervoor kan zorgen dat ze hiermee niet instemmen. Aan de andere kant krijgen ze in ieder geval op de korte termijn een (groot) deel van hun geld terug, daarom kan het voor hen toch ook gunstig zijn. Met de GKB Rotterdam maakt u vervolgens afspraken om het geldbedrag terug te betalen tegen gunstige voorwaarden. Op deze manier heeft u weer overzicht in uw schulden en betaalt u maar over één lening de rente.

De Gemeente Krediet Bank Rotterdam en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

Mochten voorgaande opties geen mogelijkheid zijn, omdat u teveel schulden heeft of omdat uw schuldeisers niet bereid zijn mee te werken, is er nog een noodoplossing: de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit is een zwaar schuldhulpverleningstraject dat onder toezien van een rechter staat. Met een bewindvoerder maakt u strenge afspraken. Je moet je houden aan deze afspraken, je post afstaan aan de bewindvoerder en je bent verplicht alle informatie te delen. De rechter verplicht de schuldeisers om mee te werken aan de regels die opgesteld zijn voor jou in het schuldhulpverleningstraject, dat drie jaar duurt. Dit betekent dus drie jaar lang flink bezuinigen en dat kan best zwaar zijn. Het is wel een fijn vooruitzicht dat je aan het einde van die drie jaar compleet schuldenvrij verklaard wordt.